Translate blog in your language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα πάντα για το Marketing

Κερδίστε εύκολα χρήματα πατώντας σε διαφημίσεις! Κάντε εγγραφή τώρα!

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Επιτέλους το Facebook γίνεται πιο "κλειστό"


Φαίνεται το Facebook ζήλεψε τη δόξα της Google και βάλθηκε με τη σειρά του να μας κατακλύσει το τελευταίο διάστημα με τροποποιήσεις στις σελίδες και τις λειτουργίες του, εκ των οποίων οι πιο πρόσφατες, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, θυμίζουν Google+.
Σήμερα λοιπόν, ανακοινώθηκαν περισσότερες αλλαγές που στο σύνολό τους έχουν να κάνουν με την προστασία της ιδιωτικότητας όλων των χρηστών. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αυτό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του και τώρα με τον ανταγωνισμό που δέχεται από το Google+, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να μην κάνει κάτι να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα.
Σκοπός είναι να μπορείς να διαχειρίζεται πιο εύκολα και γρήγορα το υλικό που ανεβάζεις στο προφίλ σου και ποιός από τους φίλους σου θα μπορεί να το βλέπει. Γι' αυτό το λόγο, οι περισσότερες ρυθμίσεις θα μετακομίσουν από την ειδική σελίδα των "Ρυθμίσεων Απορρήτου" μέσα στο προφίλ σου, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτές.
Έτσι, κάθε φορά που θα ανεβάζεις κάποιο album ή φωτογραφία σου, θα μπορείς να ορίσεις κατευθείαν ποιοί φίλοι σου θα έχουν πρόσβαση με όχι περισσότερα από 2 με 3 κλικ. Μάλιστα, ενώ μέχρι πρότινος είχαν τη δυνατότητα να κάνουν tag τον εαυτό τους σε όποια επιθυμούσαν, τώρα το tag θα εκκρεμεί μέχρις ότου το εγκρίνεις εσύ. Βέβαια, μην ξεχνάς υπάρχει και το Path για να μοιράζεσαι online φωτογραφίες με τους φίλους σου.
Μια βασική αλλαγή που έρχεται κι είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψεις είναι η εντολή "View Profile As". Αν υπάρχει κάποιος φίλος ή φίλη σου που σε ζαλίζει στα Likes ή που υπάρχει μια "προϊστορία" μεταξύ σας και δε θες να βλέπει όλα όσα ανεβάζεις, τότε θα πατάς το "View Profile As", θα κάνεις προεπισκόπηση του προφίλ σου σα να ήσουν εκείνος ή εκείνη κι ό,τι δε θες να βλέπει, θα το αφαιρείς με συνοπτικές διαδικασίες. Καλή και πρακτική ιδέα, ε; Δεν μπορείς να πεις.
Τέλος, θα μπορείς να ορίσεις ποιοί θα βλέπουν ακόμη και τις απλές δημοσιεύσεις στον Τοίχο σου. Εσύ πλέον θα επιλέγεις αν θα είναι ορατές σε όλους, στους φίλους σου ή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων της επιλογής σου από τους φίλους σου, χάρη σε ένα dropdown μενού που θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε δημοσίευσή σου πριν την αναρτήσεις στον Τοίχο σου. Μάλιστα, μελλοντικά η λειτουργία θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις μικρές ομάδες ατόμων.


Το τελευταίο ίσως να χρησιμεύσει ακόμη περισσότερο σε όσους συνδυάζουν το Whereberry με το Facebook για να κανονίσουν εξόδους και βόλτες με φίλους τους.








Πηγή: e-go.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου