Translate blog in your language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα πάντα για το Marketing

Κερδίστε εύκολα χρήματα πατώντας σε διαφημίσεις! Κάντε εγγραφή τώρα!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Τα 6 δημοφιλέστερα χειμερινά cocktails

Κάθε εποχή έχει το ποτό της - και ο χειμώνας είναι η περίοδος με τα πιο γευστικά και δυνατά cocktails.Μάθε ποιά είναι και πώς θα τα φτιάξεις!








Bloody Mary

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Εξαιρετικά δημοφιλές αν και κάπως χρονοβόρο για τους bartenders, γιατί πρέπει να ανακατέψουν ένα πλήθος από αρωματικά συστατικά – γι αυτό και σε κοιτούν στραβά όταν παραγγέλνεις. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, έλκει την καταγωγή του από το Παρίσι και το περίφημο Harry’s Bar τη δεκαετία του ‘20. Μέχρι τότε, υπήρχε μια παραλλαγή του που ονομαζόταν red snapper.
Για να το κάνεις μερακλίδικα μόνος σου, χρησιμοποίησε όσο μπορείς περισσότερα από τα παρακάτω συστατικά:

Συστατικά:
2 παγάκια
Βότκα, διπλή μεζούρα
½ λεμόνι, μόνο χυμός
6 σταγόνες σάλτσα Worcestershire
3 σταγόνες σάλτσα Tabasco
150ml τοματοχυμός ή V8
μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Βάλε τον πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι και πρόσθεσε βότκα. Πρόσθεσε χυμό λεμονιού, σάλτσα Worcestershire, σάλτσα Tabasco και τον τοματοχυμό. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρέ το αμέσως.

Παραλλαγές: Ρίξε λίγο ζάχαρη (κόβει την «ντοματίλα» από τα οξέα της ντομάτας)



Irish Coffee

Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολο

Ιρλανδικά λέγεται Caife Gaelach. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το κοκτέηλ σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Shannon της Ιρλανδίας, για να βοηθήσει τους επιβάτες που ξεπάγιαζαν από το κρύο περιμένοντας την 18ωρη πτήση για Ηνωμένες Πολιτείες την δεκαετία του ’40.

Συστατικά:
1 1/2 μεζούρα ουίσκι
• 1 κουτάλι του σούπας μαύρη ζάχαρη
• 6 μεζούρες ζεστός καφές (μαύρος)
• Καλά χτυπημένη κρέμα (αφρόκρεμα)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε καφέ μέσα σε ένα φλυτζάνι ή ποτήρι και κατόπινι το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στο ουίσκι, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Η ζάχαρη είναι απαραίτητη για να «σταθεί» στην επιφάνεια η κρέμα. Ολη η τέχνη βρίσκεται στην «τοποθέτηση» της κρέμας. Την βάζουμε στην πλάτη ενός κουταλιού και την ακουμπάμε στην επιφάνεια του καφέ, βυθίζοντάς το ελάχιστα, ώστε να αποκολληθεί και να επιπλέει στην επιφάνεια χωρίς να ανακατευτεί με το υπόλοιπο υγρό.



Black Russian/ White Russian

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Ο συνδυασμός του cocktail αυτού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1949 και οφείλεται σε ένα Βέλγο μπάρμαν ο οποίος το σέρβιρε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Metropole στις Βρυξέλλες, προς τιμή του Perle Mesta, του Αμερικανού πρέσβη στο Λουξεμβούργο. Το όνομά του οφείλεται στο γεγονός ότι για την παρασκευή του χρησιμοποιείται vodka, το εθνικό ποτό της Ρωσσίας, το οποίο αποκτά μαύρο χρώμα λόγω του Kahlua.

Συστατικά:
1 μεζούρα vodka
1 μεζούρα Kahlua
Λίγη coca cola

Εκτέλεση: Εύκολη σχετικά. Ανάμιξε το Kahlua με τη vodka και πάγο και πρόσθεσε στο τέλος coca cola. Μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες των συστατικών μέχρι να φτιάξεις τη γεύση που σου αρέσει.



Alexander

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Ηταν γνωστό και εξαιρετικά δημοφιλές ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Κρατάει τις «ρίζες» του σε ένα παλαιότερο κοκτέηλ με το ίδιο όνομα.

Συστατικά:
½ μεζούρα κρέμα
½ μεζούρα gin
½ μεζούρα crème de cacao

Εκτέλεση: Aπλούστατη. Ανατάραξε όλα τα συστατικά με πάγο και άδειασέ τα σε ένα ποτήρι cocktail ή σε ποτήρι σαμπάνιας.

Παραλλαγές: Πολλές. Μερικές από αυτές είναι το Brandy Alexander, το οποίο είναι φτιαγμένο με brandy αντί για gin, το Coffee Alexander που περιέχει liqueur καφέ και το Blue Alexander με blue curacao.



Rusty Nail

Βαθμός Δυσκολίας: Πανεύκολο

Διαχρονικό, all time classic. Ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα whisky cocktails που καταφέρνει να αναδεικνύει δυο ποτά σε μια ενιαία σύνθεση.

Συστατικά:
½ μεζούρα Drambuie
½ μεζούρα Jack Daniels

Εκτέλεση: Ανακάτεψε και τα δύο ποτά μαζί και άδειασε σε ένα μεσαίο ποτήρι.

Παραλλαγή: Το Rusty Nail που σερβίρεται χωρίς πάγο ονομάζεται Straight Up Nail.



Rusty Screw

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Συστατικά:
1 ½ δόση ουίσκι
½ κουτάλι της σούπας Grand Marnier ή λικέρ πορτοκάλι
1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση: Ανακάτεψε το grand marnier με το ουίσκι σε ένα μικρό ποτήρι. Πρόσθεσε τη φλούδα λεμονιού και είναι έτοιμο να το σερβίρεις.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου