Translate blog in your language

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τα πάντα για το Marketing

Κερδίστε εύκολα χρήματα πατώντας σε διαφημίσεις! Κάντε εγγραφή τώρα!

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού στα τυφλά: Τα συν και τα πλην

Μεταξύ μας, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι ένα blind date είναι ό,τι καλύτερο. Άσε που στην Ελλάδα δεν το συνηθίζουμε κιόλας. Αλλά τέλος πάντων παραδέχομαι πως κάτι τα chat, κάτι το Facebook, έχεις μεγάλη πιθανότητα να σου συμβεί. Κι όπως λέει ένα αρχαίο ρητό, αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, τότε χαλάρωσε κι απόλαυσέ το. ΟΚ, αλλά πρώτα προετοιμάσου σωστά.Όπως κάθε πράγμα στη ζωή, έτσι κι ένα τέτοιο ραντεβού στο άγνωστο, έχει συν και πλην. Τα πλην πρώτα: Δεν ελέγχεις την κατάσταση, διότι δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει. Γυναίκα; Άντρας; Μια ξανθιά Playmate; Ή κάτι σε Έφη Θώδη; Μοιραίος ο εκνευρισμός. Και τώρα τα συν: Αδρεναλίνη. Όπως και να το κάνουμε, έχει σασπένς – είναι το ένστικτο του τζόγου. Έχεις 50-50 πιθανότητες να πέσεις στο κορίτσι των ονείρων σου – τουλάχιστον ως προς τις αναλογίες. Αυτό για αρχή. Αλλά ακόμα κι αν σου κάτσει το καλό χαρτί, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να εξαργυρώσεις τα κέρδη σου. Το πρώτο πολλά υποσχόμενο ραντεβού μπορεί να γίνει και τελευταίο, ισοδυναμώντας με καταστροφή, καθώς οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Ιδανικά θα πρέπει όλα να κυλήσουν στην εντέλεια, οπότε την ώρα που είσαι μπροστά στη ντουλάπα και διαλέγεις το σακάκι που θα φορέσεις καλό είναι να φρεσκάρεις στη μνήμη σου τα εξής:

Τι περιμένεις να δεις; Να το ξεκαθαρίσουμε. Οι άντρες έλκονται από την εμφάνιση. Τουτέστιν, μια κοντή στρουμπουλή με τεράστια μύτη έχει χάσει από χέρι, κι ας είναι ακαδημαϊκός. Γιατί; Ένστικτο φίλε. Ψάχνουμε καλά, υγιή γονίδια για να ενώσουμε το DNA μας. Οι γυναίκες πάλι έλκονται από την προσωπικότητα. Τουτέστιν, ένας Μπραντ Πιτ, αλλά με μυαλό Καλιφορνέζου σέρφερ όπως έπαιζε στο Burn After Reading (στόκος) είναι 90% χαμένος από χέρι. Γιατί; Ένστικτο φίλε. Ψάχνουν αρσενικό που παρέχει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για τα παιδιά τους.
Ακόμα κι αν μπορείς να αλλάξεις την εμφάνισή σου (συμπεριλαμβάνονται και οι πλαστικές, μακριά από μας), είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις προσωπικότητα. Εδώ όμως υπάρχει το κρυφό σου χαρτί: Η τύπισσα δε σε ξέρει. Κι αυτό είναι καλό. Όπως εκείνη χρησιμοποιεί το μακιγιάζ της, έτσι κι εσύ μπορείς να «μακιγιάρεις» το στιλ σου για να τονίσεις την γοητευτική σου πλευρά.

Πάρε τον έλεγχο. Είπαμε και πριν ότι αυτό είναι το ντεζαβαντάζ της ιστορίας: Δεν ελέγχει το τι θα σου προκύψει. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείς να ελέγξεις. Πρώτον, την εμφάνισή σου. Πήγαινε στα σίγουρα, ντύσου casual μεν, αλλά σικ και ξέχασε το T-Shirt που φόραγες στο Rockwave Festival πέρυσι. Δεν είναι ώρα για «προχώ» και πειραματισμούς. Δεύτερον, ο χώρος. Προτίμησε μέρος που ξέρεις καλά (εστιατόριο ή μπαρ με γνωστά γκαρσόνια ή μαιτρ για καλό ρεζερβέ κλπ) και γενικώς mainstream, ώστε να «κολλάει» ει δυνατόν και με τα δικά της ενδιαφέροντα. Τρίτον, προτίμησε να βρεθείτε στο προσυμφωνημένο μέρος, όχι νωρίτερα. Αν κάτι δεν πάει καλά, καλό είναι να έχετε έρθει με ξεχωριστά αυτοκίνητα, για να εξαφανιστείς όποτε κρίνεις σκόπιμο.

Δώσε το προβάδισμα. Οι κανόνες συμπεριφοράς ενός τυφλού ραντεβού είναι αυστηροί και περιλαμβάνουν τα εξής: 1) Την περιμένεις ακόμα κι αν αργήσει (όχι όμως παραπάνω από 20 λεπτά, εκτός αν προηγηθεί τηλεφώνημα). 2) Αφήνεις να παραγγείλει εκείνη πρώτη. 3) Ξεκινάτε με ποτό, όχι κατευθείαν με φαγητό. 4) Πληρώνεις πάντα εσύ και δε σηκώνεις κουβέντα επ’ αυτού.

Δώσε προσοχή. Η γλώσσα του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική σε οποιοδήποτε πρώτο ραντεβού, πόσο μάλλον στη δική μας περίπτωση. Γι αυτό: 1) Δίνεις προσοχή σε ό,τι σου λέει, ακόμα κι αν σου μιλά για θέματα όσο ενδιαφέροντα όσο η αύξηση της τιμής του ρίμελ. 2) Αποφεύγεις «επικίνδυνα» θέματα όπως θρησκεία, πολιτική, το ζήτημα των μεταναστών κ.λπ. 3) Όχι ανέκδοτα για τον Τοτό, για το στρατό, για γκόμενες 4) Αποφεύγεις οποιαδήποτε σωματική επαφή - δε σε ξέρει καθόλου καλά και μπορεί να παρεξηγηθείς εύκολα.

Δείξε ειλικρίνεια: Αν το ραντεβού πάει καλά, μην είσαι σνομπ, πες το. Το πιθανότερο είναι να χαρεί. Αν πάλι το πράγμα δεν «τσουλάει», πες το επίσης: Ευχαρίστησέ την, πλήρωσε και κάν’ την με ελαφρά. Είναι προτιμότερο να το πάρετε και οι δυο απόφαση και μάλιστα νωρίς.

Μην το κάνεις μαραθώνιο. Ένα επιτυχημένο ραντεβού είναι στην επάνω σκάλα 2-3 ώρες μάξιμουμ. Μετά η βραδιά «κρεμάει», τα θέματα εξαντλούνται κι αρχίζει να κάνει «κοιλιά». Από το να μην έχετε τίποτα να πείτε (αφήνοντας κακή «γεύση» σαν επίλογο) είναι απείρως προτιμότερο να σφυρίξετε τη λήξη και να κάνετε σχέδια για το επόμενο ραντεβού σας.

Έχε πάντα ένα εναλλακτικό σενάριο διαφυγής. Βάλε ένα φίλο σου να σε πάρει τηλέφωνο μετά το πρώτο μισάωρο. Στη χειρότερη, χρησιμοποίησε τον σαν δικαιολογία. Αν και κάτι μου λέει αγαπητέ, πως δε θα σου χρειαστεί. Είσαι γεννημένος νικητής.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου